Erop uit met de auto

Heeft u vakantieplannen? Of wilt u er een dagje op uit? Dit kan met eigen vervoer: uw auto. Of u nou naar het buitenland wilt of in eigen land erop uit wilt gaan. Met uw eigen auto komt u overal. Het is belangrijk om goed voorbereid onderweg te gaan. Routeplannerplaza heeft de beste tips voor u.

Veilige auto, veilige kilometers

Erop uit gaan doet u alleen, met uw familie of met uw vrienden. Een veilige aankomst is belangrijk. Immers is een uitje niets zonder een veilige aankomst. Zorg ervoor dat je auto in orde is bij vertrek, je wilt geen tijd verliezen door pech. Kiest u ervoor om uw auto zelf te controleren voor vertrek? Controleer dan de banden, de motorolie en de koelvloeistof van de auto. Reist u af naar het buitenland? Dan gaat u de nodige kilometer maken, het belang van een veilige auto is nu nog groter: kies voor een controle in de garage. Bij deze servicebeurt worden alle belangrijke punten nagekeken en weet u zeker dat u veilig op weg kunt.

Navigatie

Om je bestemming te bereiken moet je wel weten hoe je de bestemming bereikt met de auto. Je kunt ervoor kiezen om gebruik te maken van een navigatiesysteem. Hiermee vindt u altijd en overal de weg naar uw bestemming. Reist u af naar een gebied met veel bergen? Neem altijd een kaart mee, het kan voor komen dat het navigatiesysteem geen signaal meer ontvangt door de hoogte van de weg.

Focus op de weg

Het is belangrijk dat de bestuurder van auto zich volledig kan focussen op de weg. Stress onderweg kan ervoor zorgen dat de bestuurder afgeleidt raakt. Ga goed voorbereid en uitgerust op weg, dit zorgt voor een relaxte sfeer onderweg. Om de focus te behouden is het van belang om harde muziek te vermijden en een stop te maken van vijftien minuten na twee uur rijden.

Airconditioning: droge ogen

Beschikt uw auto over airconditioning? Super fijn, maar zo denken uw ogen er niet over. Zelfs mensen die geen contactlenzen dragen kunnen last krijgen van de airconditioning. Ogen raken droog en geïrriteerd wanneer u voor een langere periode in contact bent met airconditioning. Als contactlenzen drager is het van belang dat u altijd uw lenzen doosje en bril meeneemt onderweg. Ook als u geen contactlenzen draagt kunt u last ervaren van droge ogen, u kunt voorafgaand van uw reis druppels, spray of gels aanschaffen om last tijdens en na het rijden te voorkomen.

Onderweg met kids

Het is belangrijk dat de bestemming veilig bereikt wordt als u erop uit gaat met de auto. Reist u met kinderen? Dan is het belangrijk dat de kinderen vermaakt worden zodat u niet wordt afgeleidt. Denk aan films, speelgoed of spelletjes die ervoor zorgen dat ze zich niet gaan vervelen. Ontspannen en vermaakte kinderen dragen bij aan een ontspannen sfeer tijdens het rijden.

Blogs in categorie