Stads- en streekvervoer

Openbaar vervoer in de stad of streek: dat doe je met de bus, tram en metro. Dit openbaar vervoer gebruik je voor relatief korte afstanden af te leggen in stedelijke of rurale bieden. Wat heb je nodig om met het stads- en streekvervoer te reizen?

Landelijk betaalmiddel: OV-chipkaart

Als u gebruik wilt maken van het openbaar vervoer moet u er rekening mee houden dat er niet met contant geld kan worden betaald. Wilt u uw reis afleggen met de bus? Dan kunt u een kaartje kopen via de pin betaalmogelijkheid die de chauffeur van de bus u biedt of u maakt gebruik van uw opgeladen OV-chipkaart. Wilt u uw reis afleggen met de tram of de metro? Dan kunt u een kaartje kopen bij een NS-kaartautomaat of u maakt gebruik van een opgeladen OV-chipkaart.

Abonnementen voor stads- en streekvervoer

Als u regelmatig gebruikt maakt van stads- en streekvervoer bent u vaak voordeliger uit met een abonnement. Er zijn verschillende soorten abonnementen. Reist u met het stads- en streekvervoer gecombineerd met de trein voor dagelijks werkgerelateerde eindbestemmingen te bereiken? Bekijk dan of een OV Vrij abonnement niet voordeliger is in uw situatie. Met dit abonnement reist u onbeperkt met de trein, bus, tram en metro.

Stads- en streekvervoer betaald door uw werkgever?

Worden uw facturen gedeclareerd door uw werkgever? Kies dan voor een NS-BusinessCard. Hiermee kunt u vrij door heel Nederland met de bus, tram en metro door in en uit te checken. De facturen worden per maand opgespaard en opgestuurd naar uw werkgever.

Is uw werkplek gevestigd op één plek? Kies er dan voor om een Regio abonnement aan te schaffen. Hiermee betaald u of uw werkgever een vast bedrag per maand of jaar voor het onbeperkt reizen met de bussen, trams en metro's in het gebied waarin uw reist.