Pech voorkomen onderweg

Pech onderweg kan gebeuren, maar pech kan ook voorkomen worden. Gaat u er een dagje op uit? Op vakantie? Of gewoon naar werk? Niemand wilt met pech langs de kant komen te staan. Routeplannerplaza heeft tips voor u om pech onderweg te voorkomen.

Dashboardlampjes bekijken om 'meer' pech te voorkomen

Het goed luisteren naar de waarschuwingssignalen die uw dashboard aangeeft, kan pech onderweg voorkomen. De gekleurde lampjes waarschuwen u wanneer er een probleem is met de auto. De kleur van het brandende lampje bepaald de ernst van de situatie. Bij rood licht moet u direct stoppen met rijden, wanneer u besluit toch door te rijden kan dit ernstige en blijvende schade aanrichten aan uw auto. Wanneer het oranje waarschuwingslampje gaat branden, kunt u snel weer even doorrijden mits u uw snelheid verlaagd en op de rechter weghelft gaat rijden. Stop bij het eerste tankstation of parkeerplek en controleer vervolgens wat de situatie is. Kunt u doorrijden? Rij dan door naar de autogarage. Lukt dit niet meer? Bel dan een hulpdienst.

Controleer regelmatig uw bandenspanning

Het regelmatig controleren van uw bandenspanning voorkomt pech en het kan u zelfs tot €150,- euro per jaar besparen door lagere benzinekosten. Een te lage bandenspanning zorgt voor een verminderde grip op de weg, de banden zullen sneller slijten. Dit betekent een langere remweg en een grotere kans op slippen. Is uw bandenspanning -1,5 of zelf lager? Dit is heel gevaarlijk: het rijden met een zeer lage bandenspanning vergoot de kans op klapbanden. U kunt uw banden eenvoudig controleren en oppompen bij een tankstation. Welke bandenspanning juist is voor uw auto is afhankelijk van het soort auto. Deze informatie kunt u inzien in het instructieboek van de auto of op de sticker die op het portier aan de bestuurderskant bevestigd is.

Voorkom pech en laat uw accu controleren

Start uw auto niet meer? Dan is vaak het hebben van een lege of kapotte accu de reden van de pech. Het krijgen van een lege accu wordt veroorzaakt door het vergeten uit te schakelen van de koplampen, binnenverlichting of radio. Wanneer een auto lang stil staat kan dit de levensduur van de accu verminderen. Voorkom pech en laat uw auto controleren. U kunt de accu laten controleren in de garage of zelf doen met een voltmeter.