Fietsrouteplanner

Uw eigen kikkerlandje: Nederland staat niet voor niets bekend als fietsland. Van een ontspannen fietstocht door verschillende landschappen, in kostuum op de fiets naar uw werk tot uw kinderen uit school halen op de fiets. Hoe de route er ook uitziet: Nederlanders doen het graag met de fiets. Wist u dat Nederland zelf meer fietsen rijk is dan mensen? Typisch! Als u binnen een straal van 4 km reist, ben u in de meeste gevallen sneller op uw gewenste bestemming met de fiets, dan wanneer u deze route met de auto aflegt. Gezond en sportief bezig zijn en snel op locatie arriveren? Of wilt u een fietsroute plannen door prachtige landschappen? Plan uw route met de fiets met de tips van Routeplannerplaza!

Online je fietsroute plannen via je mobiel

Uw fietsroute naar het werk of uw fietsroute door de Veluwe ter ontspanning plannen. Welke fietstocht u ook maakt, wanneer uw mobiel verbinding heeft met het internet fietst u zonder moeite naar de geplande bestemming. Je kunt gebruik maken verschillende applicaties op uw mobiel. Google Maps is één van beschikbare applicaties waarvan u gebruik kunt maken tijden het plannen van uw fietsroute. Uw begin locatie wordt automatisch geladen en het enige wat u hoeft te doen is het adres van de gewenste bestemmingen invoeren. Plannen voor een fietstocht? Voer een extra bestemming toe tussen de begin- en eindbestemming. Denk aan een gezellige eetgelegenheid of een mooie bezichtiging die u wilt meenemen in uw fietsroute.

Plan je fietsroute via knooppunten

Het fietsknooppuntennetwerk in Nederland wordt gevormd door veel indrukwekkende fietsroutes. Een fietsknooppunt is een genummerde kruising of splitsing in een regionaal routenetwerk. U herkent deze punten aan een rechthoekig groen-wit bord met omcirkelde nummers. Via de omcirkelde nummers fiets u gemakkelijk van knooppunt naar knooppunt. Stel uw fietsroute zélf samen met de online fietsknooppuntenplanner van de ANWB. Bekijk welke fietsroute bij u past en neem de online route mee onderweg via u mobiel of print de route uit!

GPS op de fiets

U heeft vast wel eens gebruik gemaakt van een navigatiesysteem in de auto. Wanneer u uw reis plant met een navigatiesysteem ziet u direct welke route u gaat rijden en hoe lang deze reis duurt. Dit concept bestaat ook voor uw fietstochten: GPS speciaal voor de fiets. Bekijk voorafgaande van uw aankoop over welke functies uw GPS wenst te beschikken. Het internet is inmiddels gevuld met zo'n 3 miljoen fietsroutes die gratis te downloaden zijn voor uw GPS apparaat.

Voor welke optie u ook kiest, Routeplannerplaza wenst u veel fietsplezier.