Routekaarten

Onmisbaar als je onderweg gaat: een schematische kaart waarop de verkeersverbindingen tussen verplaatsen plaatsen staan afgebeeld. digitale kaarten zijn ontzettend handig, maar hier kunt u niet altijd op toevertrouwen. Welke soorten routekaarten bestaan er anno 2019? Routeplannerplaza zocht het voor u uit!

Papieren routekaart

Uw route plannen op de ouderwetse manier met de papieren routekaart. De routekaart geeft u een overzicht van het complete wegennet van een bepaald gebied. We vertrouwen tegenwoordig alleen nog maar op onze mobiele telefoons die uitgerust zijn met de nieuwste navigatie applicaties of een navigatiesysteem. Het kan voor komen dat deze technologieën u in de steek laten, dit kan gebeuren als u in een heuvelachtig gebied rijdt, uw smartphone geen verbinding kan maken met een mobielinternetnetwerk of een lege batterij heeft. Met een ouderwetse papier routekaart vindt u altijd de weg!

Digitale routekaart

Deze digitale apparatuur beschikt over software die het mogelijk maakt om automatisch de route voor u te berekenen wanneer u een begin- en eindbestemming invult. Wanneer u de voor u berekende route volgt ziet u uw eigen voertuig bewegen over een digitale kaart. Wanneer er een zich een obstakel bevindt op de route als een file of werkzaamheden zal de route zich automatisch aanpassen en u omleiden. Het systeem maakt gebruik van GPS satellieten, hierdoor is geen verbinding met een netwerk nodig.

Mobiele routekaart

Dat de mobiele telefoon meer kan dan bellen en sms'en alleen, dit wisten we allang. De mobiele telefoon is een echte slimme smartphone geworden. Je kunt er vrijwel alles mee binnen handbereik, dus ook navigeren via een routekaart. Er bestaan verschillende applicaties die een goede vervanger voor de routekaart kunnen zijn. De aanschaf van een papieren routekaart als zowel een digitale routekaart kost geld. De aanschaf van een mobiele routekaart heeft u waarschijnlijk al gedaan. Het enige wat u hoeft te doen is een navigatie applicatie te downloaden. Deze zijn vaak gratis te downloaden. De originele TomTom applicatie is zelfs gratis te gebruiken tot 75 kilometer per jaar. Veel navigatie applicaties die extra service bieden als fileherkenning zijn wel tegen betaling. Wilt u dit liever niet? Kies dan voor de routekaart van Waze. Andere weggebruikers geven informatie over files, flitspalen en werkzaamheden door aan Waze. Hiervoor kan Waze voor de volledige diensten een gratis service blijven aanbieden.