Fietsen in Nederland

Nederland: een écht fietsland. Tenminste dat wordt er over ons kikkerlandje gezegd. Als u door Nederland reist zult u veel fietsers tegenkomen. Het is dan ook een handig vervoersmiddel wanneer u in een drukke stad woont. De fiets is niet alleen een handig vervoersmiddel in Nederland. Wanneer het zonnetje schijnt, de bloemetjes bloeien en de temperaturen aangenaam zijn lonkt het om naar buiten te gaan. Nederland heeft zoveel mooie uitzichten te bieden: ontdek het met de fiets. Routeplannerplaza heeft de vijf mooiste fietsgebieden in Nederland voor u op een rijtje gezet.

De Veluwe: voor de echte natuurliefhebber

Het fietsgebied: de Veluwe is wellicht het mooiste fietsgebied van Nederland. De fietspaden waarvan u gebruik maakt tijdens het fietsen door de Veluwe brengen u een perfecte mix van natuur voor de echte natuurliefhebber: de Veluwse bossen, heidevelden, vennetjes en stuwwallen. Genieten van een ontspannen fietstocht waar je oog op ieder natuurlijk detail valt? Bezoek de Veluwe.

Limburg: heuvels en kastelen

Fietsen in Limburg, dat is genieten! Fiets lang prachtige heuvellandschappen, kabbelende beekjes en pittoreske kastelen. Een actieve fietsroute voor de mountainbiker en de wielrenner of een ontspannen fietsroute met prachtige uitzichten: Limburg heeft het allemaal.

De Betuwe: de fietsparel

Fiets door historische stadjes als Culemborg en Tiel. De fietsroute leidt u door de Fruittuin van Nederland: genieten van vers fruit in de zomer! De Betuweroute heeft meer te bieden dan alleen fruit, geniet van boomgaarden, (water)recreatiegebieden en geniet vanaf de dijk van het prachtige uitzicht.

Zeeland: Zon, zee, strand

Geen vliegticket nodig voor de combinatie: zon, zee en strand. Fietsen in Zeeland is een ontdekkingsreis voor al uw zintuigen. Maak een fietstocht langs boomgaarden, akkers en eindeloze golven. Geniet onderweg van de Zeelandse terrascultuur.

Fietsen in Nederland is niet compleet zonder een bezoek aan Twente

Twente biedt u gevarieerde landschappen: landgoederen, weilanden en bossen. Fiets langs het Kasteel Warmelo in Diepenheim, dit is de woning waarin de moeder van prins Bernhard haar laatste levensjaren heeft doorgebracht.

Nederland biedt veel moois wanneer het aankomt op fietsgebieden. Wilt u graag een fietsgebied verkennen maar heeft u geen (goede) fiets? Informeer dan altijd naar de fietsverhuurmogelijkheden in de regio waar u wilt gaan fietsen. Routeplannerplaza wenst u veel fietsplezier!