Reisinformatie

Als u met het openbaar vervoer reist is het verstandig om altijd op de hoogte te zijn van de actuele reisinformatie. Dit is alle informatie met betrekking tot de treindienst, vertrektijden, vertrekpunten, vertragingen, aankomsttijden, stopplaatsen en eindbestemmingen. Deze informatie wordt op verschillende manieren verspreidt. Bent u benieuwd hoe u altijd op de hoogte bent van alle actuele reisinformatie? Routeplannerplaza vertelt het u.

Online of mobiele applicatie

De eenvoudigste en snelste manier om op de hoogte te zijn en blijven van de actuele reisinformatie is via het internet. Er zijn verschillende soorten applicaties ontwikkeld, zoals de NS-reisapp of de 9292-reisapp. De ze applicaties beschikken over alle informatie met betrekking tot uw reis om u altijd en overal te informeren over de actuele reisinformatie. Informeer altijd voorafgaand van uw reis, zo komt u niet voor verrassingen te staan. Beschikt u niet een van de mobiele applicaties? Dan kunt u altijd online via uw internetbrowser op de website van de bovengenoemde serviceverleners informatie vinden.

In de meeste gevallen worden werkzaamheden aan het spoor tijdig aangekondigd. Heeft u plannen om een dag of weekend erop uit te gaan met het openbaar vervoer? Controleer dan altijd of er geen werkzaamheden gepland zijn voor uw gewenste reisperiode, zo kunt u tijdig uw reis aanpassen en via een alternatieve route reizen waar nodig.

Reisinformatie op omroepberichten

De mogelijkheid bestaat dat de trein onderweg naar uw opstappunt hinder ervaart. Wanneer u wacht op het gekozen beginstation zal er via omroepberichten reisinformatie worden verspreidt over de vertragingstijd of annulering van uw reis.

ARGOS-borden met reisinformatie

ARGOS staat voor de Actuele Reisinformatie Globaal op Stations. Deze borden vindt u op ieder station en voorzien u van alle reisinformatie over storingen en werkzaamheden die relevant zijn voor het desbetreffende station.

CTA-borden worden ook gebruikt

De Centraal bediende treinaanwijzer is een op afstand bediend paneel dat vaak op stations boven het perron voor reizigerstreinen hangt. Het bord informeert u over zaken als de vertrektijd, het soort trein (internationale trein, hogesnelheidstrein, intercity, sneltrein, stoptrein of sprinter), de eindbestemming met belangrijkste eventuele tussenstations en het vertrekspoor. Wanneer de trein hinder ervaart waardoor de trein vertraging oploopt of zelfs geannuleerd wordt zal deze reisinformatie worden getoond op het CTA bord.