Reizen met de trein

De dagelijkse reis naar uw werk of naar een mooie Europese stad: met het openbaar vervoer in Nederland kan het comfortabel en snel. Nederland beschikt over een goed functionerend spoornetwerk, dat kansen biedt om bijna iedere Europese bestemming te bereiken per trein.

Reizen met de trein in Nederland: OV-chipkaart

Om in Nederland gebruik te maken van het openbaar vervoer dient u een OV-chipkaart tot uw beschikking te hebben. Deze zijn verkrijgbaar in drie verschillende kaartvormen: de persoonlijke ov-chipkaart, de anonieme ov-chipkaart en de wegwerpchipkaart. Op deze kaarten kunt u saldo opladen door geld te storten of u reist door een van de verschillende abonnementsvormen die NS biedt op te laden op uw OV-chipkaart.

Dagelijkse routine

Het goed functionerende spoornetwerk in Nederlands zorgt ervoor dat u snel en comfortabel uw dagelijkse bezigheid als werk of school kunt bereiken per trein. U bent niet alleen milieubewust bezig als u per trein reist, ook heeft u in de trein de tijd en de mogelijkheid om u werkdag voor te bereiden of u schoolopdracht af te maken. Als u regelmatig dezelfde treinreis maakt dan is het verstandig om een Traject Vrij abonnement te laden op uw OV-chipkaart, hiermee kunt u onbeperkt reizen op een vast traject én reist u met 40% korting op andere trajecten.

Reizen met de trein over de grens

Met de trein op vakantie, een dagje uit of een werkbezoek in Europa? Bekijk de mogelijkheden en reis met NS International. Veel Europese bestemmingen zijn te bereiken met de trein, zo reist u gemakkelijk naar o.a. Frankrijk, België of Spanje. Check vooraf of de bestemming te bereiken is en boek direct online. Van plan om een Europese bestemming te bezoeken per trein? Vergeet uw paspoort niet en download de NS International applicatie. Zo heeft u altijd uw tickets bij de hand en blijft u altijd en overal op de hoogte van de actuele reisinformatie.

Reisinformatie

Het kan voor komen dat er werkzaamheden, storingen of stakingen aan het spoor zijn. Plan dus altijd uw treinreis vooraf. Zo bent u altijd op de hoogte van de actuele reisinformatie en staat u nooit voor ongewilde verrassingen. Plan uw reis vooraf door gebruik te maken van een reisplanner. Gebruik de reisplanner van NS of de 9292 applicatie, hiermee kunt u precies zien waar en hoe laat u moet opstappen, hoe laat u arriveert en of er problemen zijn onderweg.

Voordelig op reis met de trein: aanbiedingen

Van plan om er een dagje op uit te gaan? Bekijk of u gebruik kunt maken van een aanbieding. Zo kunt u o.a. goedkoper reizen met en groep door groepskorting. Kinderen t/m 14 jaar reizen zelfs gratis in Duitsland. Check het aanbiedingsaanbod altijd voorafgaand van je treinreis en reis met voordeel.