Het plannen van routes

Welke bestemming u ook wenst te bereiken, het plannen van de route naar de gewenste bestemming is in ons huidige tijdperk voor iedereen bereikbaar. U kunt snel en eenvoudig gebruik maken van verschillende soorten applicaties, navigatiesystemen en reiskaarten. Bij het plannen van een route komt meer kijken dan het bepalen van de begin- en eindbestemming alleen. Ga goed voorbereid op weg naar je gewenste bestemming met de tips van Routeplannerplaza.

Geschikte route: type voertuig

Hoe wenst u uw gekozen bestemming te bereiken? Reist u met de auto, de camper, de bus of met de fiets? Misschien reist u wel met een combinatie van de genoemde voertuigen. Het is erg belangrijk dat u voor het plannen van uw route de keuze voor het vervoerstype vastlegt. Wanneer u gebruik maakt van een navigatiesysteem of een mobiele applicatie kunt u eenvoudig aangeven met welk vervoerstype(s) u wenst te reizen. Zo ziet u speciale fietswegen voor fietsroutes en auto(snel)wegen voor de autoroutes. Heeft u de voorkeur om gebruik te maken van een reiskaart? Koop dan een reiskaart die informatie vertrekt over de routes die passen bij u gekozen vervoerstype en reisgebied.

Tussenstop

Hou rekening met een tussenstop tijdens het plannen van uw route. Een fietstocht maken en onderweg genieten van een heerlijke versnapering en een drankje, dat is het leven! Door voorafgaande van uw reis een tussenstop in te plannen, zal de route u langs de gekozen tussenstop leiden zonder dat u onderweg hoeft te zoeken naar een fijne plek om even tot rust te komen en energie op te doen. Bent u van plan om een verre reis te maken? Boek dan altijd een hotel onderweg en plan deze tussenstop in in uw route. Het pauzeren om de twee uur rijden en het nemen van een goede nachtrust tijdens lange autoritten om uw rit vervolgens fris en uitgeslapen voort te zetten kan ongevallen voorkomen.

Verkeersinformatie

Zorg dat u op de hoogte bent van de verkeersinformatie per land waar uw route door heen gaat. In sommige landen zijn milieuzones ingesteld. Reist u met de auto, camper of bus door een milieuzones, dan dient uw voertuig voorzien te zijn van een milieusticker. Navigatiesystemen of mobiele applicaties geven aan wanneer er zich tolwegen op uw route begeven. In sommige landen dient er een vignet (sticker) op de vooruit van uw voertuig bevestigd te zitten. Dit vignet is een betalingsbevestiging van wegenbelasting. Dit vignet kan voorafgaande van uw reis online worden gekocht of u kunt het vignet bemachtigen bij de grensovergangen, tankstations of postkantoren in de buurt van de grensovergang.

Blogs in categorie